Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ.ΑΝΝΙΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Ολα ξεκίνησαν ένα χιονισμένο πρωινό, τον Φεβρουάριο του 2012, σε μία πολυκατοικία στου Ζωγράφου, όπου τους κάλεσε ένας νεαρός προκειμένου να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση στο διαμέρισμά του. Τα οικονομικά προβλήματα δεν του επέτρεπαν να πληρώσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα το σπίτι του να παραμένει στο σκοτάδι. Οταν κοίταξαν τους μετρητές, διαπίστωσαν ότι περίπου τα μισά από τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας δεν είχαν ρεύμα! Αμέσως, κατάλαβαν τι... επρόκειτο να ακολουθήσει.


«Βοηθήσαμε καθηγήτρια πανεπιστημίου, απόστρατο της ΕΛ.ΑΣ. και ηθοποιούς»

Ανεργοι, πολύτεκνοι με οικονομικά προβλήματα, συνταξιούχοι, άποροι με προβλήματα υγείας, δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι και... ηθοποιοί έχουν καταφύγει κατά καιρούς για βοήθεια στους «πειρατές του ρεύματος»! Οπως λέει ο 30χρονος, Γιάννης Αννίσας, «δεν θα ξεχάσω και την περίπτωση μίας καθηγήτριας πανεπιστήμιου από την Καλλιθέα, η οποία μας κάλεσε τέσσερις φορές προκειμένου να της επαναφέρουμε το ρεύμα. Τα χρέη της προς τη ΔΕΗ ξεπερνούσαν τα 1.500 ευρώ». Βυθισμένο στο σκοτάδι ήταν και το σπίτι ενός απόστρατου της Αστυνομίας, ο οποίος έμενε με τη γυναίκα και την κόρη του. «Ακόμα και ηθοποιοί μάς έχουν καλέσει. Το πρόβλημα είναι μεγάλο σε όλες τις κοινωνικές ομάδες» υπογραμμίζει ο ίδιος.

Στις περισσότερες επισκέψεις που έκαναν στα νοικοκυριά, τα μέλη του κινήματος έρχονταν αντιμέτωπα με ιστορίες πόνου: Σπίτια χωρίς φως και θέρμανση, οικογένειες με παιδιά να φτιάχνουν φαγητό στα γκαζάκια, ηλικιωμένοι να εκλιπαρούν για λίγο ρεύμα για να συνδέσουν τα μηχανήματα οξυγόνου. «Σε όλο αυτό τον αγώνα, οι άνθρωποι της ΔΕΗ έδειξαν το κοινωνικό τους πρόσωπο και πλέον οι λύσεις πρέπει να δοθούν από την Πολιτεία. Δώσαμε μάχες και περιμένουμε τώρα να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά μας» είναι το μήνυμα που στέλνουν οι ακτιβιστές.



 Οι μόνοι που ανταποκρίθηκαν στο σύνολο των αιτημάτων τους, όπως λένε οι «πειρατές του ρεύματος», ήταν οι άνθρωποι της ΔΕΗ, καθώς η επιχείρηση διεύρυνε τα κριτήρια του κοινωνικού τιμολογίου και προχώρησε σε διακανονισμούς.

Και όχι η τοπικές δημοτικές αρχες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου